Het importeren van een camper werkt in grote lijnen net zo als een normale auto. In principe kan dus de procedure zoals beschreven voor personenauto's worden gebruikt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Waarschijnlijk importeer je een camper om hem als camper geregistreerd te krijgen. Daardoor kun je het zeer voordelige campertarief aanvragen. Helaas voldoen niet alle in het buitenland verkochte campers aan de regels die in Nederland voor campers gelden. Indien een importcamper niet aan de eisen die aan campers gesteld worden voldoen, dan word de camper aangemerkt als grijs of geel kenteken.

Wat maakt een camper ook in NL camper?

Voor de Nederlandse wet zijn er eisen gesteld waaraan een camper moet voldoen om als camper door het leven te kunnen gaan. Dit is gedaan om misbruik er van te voorkomen. Er zit namelijk een erg voordelig wegenbelastingtarief aan een camper. Daarom is gesteld dat een camper alleen een camper is als deze de kenmerken van een camper heeft. Dus als het mogelijk is deze te gebruiken als vakantiecampeermiddel. Aangezien dat te vaag is om op te kunnen controleren heeft de wetgever gesteld dat een camper minimaal aan de volgende eisen moet voldoen.

Inrichtingseisen

Let op: Alle faciliteiten moet je op een normale wijze in de binnenruimte kunnen bereiken.

Leefruimte en stahoogte

Aangezien de wetgever deze eisen nog niet voldoende vond, heeft de wetgever ook eisen gesteld aan de leefruimte en stahoogte:

Uitzondering

De enige uitzondering die de wetgever gemaakt heeft is de volgende:
Campers die op 1 mei 2002 vijftien jaar of ouder zijn en van fabriekswege zijn ingericht als kampeerauto hoeven niet aan (alle) hiervoor vermelde inrichtingseisen te voldoen. Bepalend voor de leeftijd van de kampeerauto is de datum van het kentekenbewijs deel I dan wel indien dit een vroegere datum is, de door de RDW toegekende "datum eerste toelating op de weg".