Ik heb er voor gekozen om je meerdere opties te geven voor de hulp die ik je bieden kan, welke hieronder beschreven staan. Aangezien ik dit uit hobby doe zijn mijn tariefen erg laag vergeleken met anderen!

Optie 1. Een auto kopen tegen handelsprijzen
Als je een bepaalde auto wilt, dan kun je me laten weten wat je zoekt. Ik zoek daar dan via mijn kanalen een auto bij die aan je omschrijving voldoet. Voldoet die, dan gaan we van daaruit nog even verder zoeken naar de perfecte auto voor je. De eerste die ik je laat zien hoeft dus zeker niet de enige keus te zijn, maar meer een goede indicatie van de prijs en wat je daar voor krijgt.
Bij het doorgeven van wat je zoekt, wil ik graag het volgende weten:
richtprijs (of maximum prijs), merk, type, uitvoering, gewenst bouwjaar en maximaal aantal kilometers en eventuele speciale wensen.
Ik stuur je een auto die volgens mij aan je eisen voldoet. Deze zal altijd voorzien zijn van de volgende info:
Merk, type, uitvoering, kleur, bouwjaar, opties en de kilometerstand en foto's. Uiteraard ook voorzien van de Amerikaanse prijs en de verwachte eindprijs op NL kenteken.
Naar aanleiding hiervan bepalen we of we verder zoeken, of dat de 1e hem al is.

Zodra we een auto gevonden hebben die je kopen wilt, dan gaan we over tot aankoop. Indien mogelijk zal de aankoop plaatsvinden op naam van jou als koper. De reden hiervoor is dat je dan geen borg hoeft te storten bij mij voor de aankoop.

Het kopen op een veiling:
Indien je niet in staat bent om zelf te kijken, dan is het kopen op een veiling via BPMberekenen een veilige optie. Indien een auto op een veiling aangeboden wordt, dan wordt er van de auto in kwestie een keuringsrapport gemaakt. Zeg maar zoals een ANWB autokeuring in Nederland. Op het keuringsrapport wordt de staat van de auto exact vermeld. Dat gaat zo ver dat zelf krassen die weggepoetst kunnen worden en krasjes die als je heel goed kijkt zichtbaar zijn vermeld worden. Verder wordt er altijd gekeken naar de staat van de banden, waarbij de profieldiepte vermeld wordt. De technische staat wordt aangegeven met een cijfer, waarbij bijvoorbeeld een staat 4 inhoudt dat er geen technische gebreken of achterstallig onderhoud is.

Nu zou het zou zo kunnen zijn dat de veiling een niet helemaal eerlijk rapport gemaakt heeft. Daarom wordt een auto na aanschaf nogmaals gekeurd door een onafhankelijke partij. Die beoordeeld of het rapport van de veiling klopt met de werkelijkheid. Indien dat niet het geval is, wordt de koop uiteraard ongedaan gemaakt. Kortom, het kopen via een veiling is de meest zekere manier van het kopen van een goede auto zonder de auto gezien te hebben. Het nadeel is dat niet iedereen op een amerikaanse autoveiling kopen kan. Buiten dat niet iedereen er kopen kan, vereist het ook enige ervaring om de aandachtspunten te kennen.

Wat betreft garantie, ben ik momenteel in overleg met een garantieverzekering, ik hoop dus binnenkort zelfs x maand garantie te kunnen aanbieden!

De voordelen van een auto in de VS aanschaffen op deze manier is dat je een auto krijgt tegen hele scherpe handelstarieven die je in principe zelf nooit zult krijgen.

Het nadeel van deze manier van importeren, maar dat geld helaas voor iedere vorm van import, dat de auto betaald moet worden op het moment van koop en niet op het moment van ontvangen van de auto.

De kosten voor deze service waarmee je veel geld bespaart bedragen: 250 euro incl. BTW.

Optie 2. Regelen van de import van een door jou aangeschafte auto
Indien je zelf een auto aangeschaft hebt in de VS die naar Europa verscheept moet worden, dan kan ik dat voor je coordineren. Als je me laat weten waar de auto staat (plaats en staat) dan zal ik je een richtprijs geven wat het verschepen naar Europa kost. Dus inclusief alle douaneformaliteiten. Bij deze optie kun je de auto in de haven afhalen of hij kan naar een door jou aangewezen plaats worden vervoerd.

Verder leg ik je uit hoe dingen als de kentekenkeuring en zo gedaan moeten worden en blijf ik je met raad bijstaan. Mocht je echter de keuring door mij willen laten uitvoeren, dan moet ik daar helaas extra voor rekenen (zie optie 3).

Het voordeel is dat je zelf geen omkijken hebt naar alle transportperikelen en douane formaliteiten.
Het nadeel is dat je de auto in Nederland hebt, maar nog zelf dingen moet regelen voor een kenteken. Je zou optie 3 kunnen toevoegen.

Voor deze service reken ik slechts 250 euro incl. BTW.

Optie 3. Een Duitse toelating en een RDW kentekenkeuring
Met deze optie krijg je je auto met een Nederlands kenteken. De kosten van eventuele aanpassingen komen voor jouw rekening. Het doen van deze eventuele aanpassingen besteed ik uit aan garages die goed werk leveren voor normale prijzen.

Het voordeel is dat alles voor je gedaan wordt nadat de auto aangekomen is.

Het is helaas gebleken dat dit maatwerk is. De kentekenkeuring is van zoveel factoren afhankelijk dat er geen vaste prijs te geven. Als richtprijs reken ik in de meeste gevallen 950 euro incl. BTW voor een Duitse toelating. Daar komt dan nog 250 euro incl. BTW bij voor een Nederlands kenteken. Het is aan jou of je beide door mij wilt laten uitvoeren, of slechts een deel!