Wensen bepalen voor je te importeren auto

Het aanbod in Duitsland is erg groot. Als gevolg daarvan is het handig om exact te zoeken. Dus zoeken naar een BMW 3 serie van ongeveer bouwjaar 2004 is niet te doen. Het aanbod is eenvoudigweg te groot. Beter is het om te bepalen welke uitvoering je het liefste wilt. In tegenstelling tot Nederland kun je het je veroorloven om je exacte droomauto op te zoeken. Het heeft als bijkomende voordeel dat als je weet wat je wilt, het makkelijker zoekt en je sneller zult vinden.

Laten we het voorbeeld van de BMW 3 serie even aanhouden. Je zult moeten bepalen welke variant je wilt, dus sedan, touring of coupe. Vervolgens bepaal je welke motor je het meeste aanspreekt. Het beste is het om de diverse merk specifieke fora te kijken naar welke motorisering het beste bij je past. In dit voorbeeld zou je kunnen kijken op Bimmerportal. Daar zou je uitvinden dat de 3.0 Diesel het populairste is, het meeste rijgenot bied en toch nog relatief zuinig is. Ook vind je dan dat de 204pk versie de top is.

Vervolgens bepaal je welke extra’s de auto van je keuze moet hebben. We blijven weer even bij de merkspecifieke website en de BMW 330d Touring. Op het eerder genoemde forum vind je foto’s van zo geheten M uitvoeringen. In Nederland haast niet te vinden, maar in Duitsland dus wel. Verder wil je graag leren elektrisch verstelbare sportstoelen en een grootbeeld navigatie. Mocht je een voorkeur hebben voor een kleur, is het verstandig daar bij het zoeken rekening mee te houden.

Bij het zoeken naar de juiste auto met de juiste extra’s is het wel verstandig er rekening mee te houden dat sommige extra’s voor relatief weinig geld later in te bouwen zijn. Dat geld bijvoorbeeld voor Xenon verlichting of een trekhaak. Alle extra’s tellen immers wel mee bij de BPM berekening.

Ten slotte moet je je afvragen wat voor kilometerstand voor jou het meest interessant is. Lage kilometerstanden zijn in Duitsland zeker geen uitzondering en ook niet iets waar je wanttrouwend tegenover hoeft te staan. In Duitsland is een diesel bijvoorbeeld niet duurder dan een benzine auto en daardoor dus niet alleen voorbehouden aan veelrijders (in tegenstelling tot Nederland). In Duitsland zijn auto’s met een kilometerstand die boven de 100.000 km ligt niet echt populair. Daarom is een auto die net boven de ton ligt prijstechnisch een stuk aantrekkelijker.