Hoe het er bij de RDW / Belastingdienst aan toe gaat

RDW
Na binnenkomst moet je een nummertje trekken en is het wachten op je beurt. Bij een vriendelijke mevrouw of meneer moeten de Duitse papieren ingeleverd worden. Het is aan te raden het niet verplichte cvo ook in te leveren als je die toevallig hebt. Vervolgens moet je een identiteitsbewijs laten zien voor tenaamstelling. De auto wordt dus op naam gezet van de persoon die persoonlijk zijn identiteitsbewijs overlegd! Daarna moet de auto naar binnen voor een technische inspectie. Indien je er voor gekozen hebt de APK door de RDW te laten uitvoeren wordt het een iets uitgebreidere keuring verricht. Als dat niet het geval is worden voor EU auto's maar een paar zaken gecheckt. Dit zijn het ingeslagen chassisnummer, de spoorbreedte en de wielbasis. Je kunt er wel vanuit gaan dat dat in orde is en geen problemen opleverd.

Belastingdienst
Daarna mag je door naar het belastingdienstloket (of soms is het weer wachten op de oproep van de belastingdienst). Daar overhandig je de ingevulde aangifte ondertekend en wel. Soms wordt deze zonder opmerkingen over genomen, soms gaat de belastingdienst je auto bekijken en soms nemen ze contact op met de importeur om alle opties te achterhalen. Dat kost wel meer tijd. Probeer er dus voor te zorgen dat je aangifte geen reden geeft tot verder onderzoek! Vervolgens ben je klaar met de BPM aangifte en stuurt de belastingdienstmedewerker je aangifte door naar de gecentraliseerde verwerking. In principe zul je de volgende werkdag gebeld worden met de door de belastingdienst vastgestelde BPM.

Gatenkaasmethode
Er is op de diverse websites al een methode beschreven waarbij zo veel mogelijk extra's uit de auto verwijderd worden, om te voorkomen dat er BPM over geheven wordt. Dit wordt ook wel de gatenkaasmethode genoemd omdat het dashboard na de leeghaal actie er uit ziet als gatenkaas. Het ziet er naar uit dat de belastingdienst naar aanleiding van mediaberichten hierover de instructie heeft gekregen om extra streng te controleren. Meerdere handelaren hebben er al melding van gemaakt dat de lijst met extra's bij de importeur of desnoods de fabriek wordt opgevraagd. Dit gebeurt vooral bij dure duitse auto's. Het gevolg daarvan is dat de belastingdienst BPM heft over alle opties waarmee de auto nieuw geleverd is. Het is momenteel niet duidelijk of dat een juiste interpretatie van de wetgeving is. Op de website van de belastingdienst staat het volgende:
Extra opties, accessoires en bijzondere uitvoeringen maken deel uit van de netto catalogusprijs. Hierover moet u dus ook bpm betalen. Als u aangifte doet, dan zal de Belastingdienst de personenauto, bestelauto of motor controleren op de aanwezigheid van opties en accessoires.
Aangezien de belastingdienst controleert op de aanwezigheid van opties en accessoires zou je kunnen stellen dat je alleen hoeft te betalen over de aanwezige opties. Momenteel lijkt het er op dat de belastingdienst de opties die er bij aflevering op zaten aanhoudt. Mocht het zo zijn dat je bepaalde opties niet hebt (omdat bijvoorbeeld de verkoper de lichtmetalen velgen heeft gehouden) of je hebt ze eruit gehaald dan kan het zo zijn dat de belastingdienst ze toch meetelt en dat je dus BPM betaald over opties die je niet hebt. Ik raad je daarom aan om in een dergelijk geval bezwaar aan te tekenen tegen de BPM.
Overigens lijkt de belastingdienst voor mensen die het zouden moeten weten (handelaren) strenger dan voor particulieren.