Voor verschepen zijn er wat keuzes te maken. Allereerst is er de vraag of je de auto in een container wilt vervoeren of via RoRo (Roll On Roll Off, oftwel een op en afrijboot). In een container is eigenlijk alleen haalbaar als je meerdere auto's koopt of een container delen kan. Indien dat mogelijk is, verdient een container wel de voorkeur.

Als je weet hoe je de auto verscheept wilt hebben, moet je bepalen waarheen. Dat kan naar bijvoorbeeld Rotterdam. Maar als je in het noorden woont, of je wilt de goedkeuring via een Duitse toelating regelen, dan kan Bremerhaven ook een goede optie zijn. Qua prijs maakt het geen verschil! Ook de douaneformaliteiten zijn vergelijkbaar, al gaat het in Rotterdam meer nederlandstalig dan in Bremerhaven.

Sluit wel altijd een goede transportverzekering af. Het transport brengt altijd een risico op beschadigingen mee, dus is het niet slim daar op de bezuinigen. Reken hiervoor veiligheidshalve zo'n 2% van de prijs waarvoor je de auto gekocht hebt.

Indien ik een auto verscheep, dan gaat dat in een container. De ervaring leert dat dat de kleinste kans op beschadigingen geeft. Vooral ook omdat bij RoRo de auto's zo dicht mogelijk tegen elkaar geparkeerd worden. De ruimte moet immers optimaal gebruikt worden. In de calculator aan de rechterkant kun je opvragen hoeveel het verschepen via mij kost.