Er wordt vaak gevraagd naar de kosten van een US import. Aangezien het ondoenelijk is om daar een correct antwoord op te geven, zonder een auto in het hoofd te hebben, is hier een US import helemaal doorgerekend. De bedragen die hier staan, zijn de daadwerkelijke bedragen! Als voorbeeld nemen we hier een Chrysler Crossfire uit 2004.

Chrysler Crossfire 3.2l 2004

 

Kostenpost Valuta Kosten
Aanschaf USD 10.000
Kosten verkoper USD 309
Landtransport (vanuit New York) USD 250
Zeetransport (New Jersey - Rotterdam) USD 650
Ontvangen internationale betaling USD 20
Koerierskosten USD 95
Verzekering USD 90
Lossen EUR 375
Inklaren EUR 75
Handling EUR 35
Invoerrechten EUR 760
BTW bij invoer EUR 1680
Transport naar Kleve EUR 195
Vooronderzoek TUV EUR 50
Kurzzeitkennzeichen voor TUV bezoek EUR 83
2 EU koplampen (van marktplaats) EUR 200
Creeeren mistachterlicht EUR 32
Zijlichten laten werken als zijknipperlichten EUR 9
Commissie BPMberekenen.com tbv transport naar NL EUR 250
TUV keuring incl databladen EUR 697
Kurzzeitkennzeichen (2e) tbv TUV bezoek EUR 83
Duits exportkenteken tbv aanmaken Duits kentekenbewijs EUR 170
Commissie BPMberekening tbv TUV keuring en Exportkenteken EUR 250
Uitvoeren RDW keuring door BPMberekenen EUR 189
RDW leges EUR 126
BPM EUR 2.397
Afhalen Chrysler in Kleve bij BPMberekenen - -

Totale kosten alles inclusief

EUR

15.556

De goedkoopste Chrysler Crossfire van 2004 stond op dat moment te koop voor 19.750 euro. Kortom,er is met deze auto meer dan 4000 euro bespaard!

De  aanpassingen hebben bij deze auto 315 euro gekost. Dat is op zich meer dan normaal, maar dat komt omdat er voor een Crossfire niet de mogelijkheid bestaat de US koplampen goedgekeurd te krijgen. Dat gebeurt vaker voor auto's die ook in Europa verkocht zijn.

De TUV keuring op zich heeft  747 euro gekost.

De transportkosten bedroegen 970 euro.

U wilt ook een auto uit de States?

Dan kunnen we u hierbij van dienst zijn. In het geval van deze Crossfire was de aanschaf niet door ons verzorgd, maar door de klant zelf. Dezelfde auto was een maand eerder verkocht via de US autoveiling voor 8000 USD.Indien wij de aankoop hadden verzorgd, dan hadden we hem voor die 8000 USD gekocht. Dat hebben we inmiddels al meermaals gedaan. Voor het verzorgen van de aanschaf rekenen we 250 euro (incl BTW).

Het transport is maatwerk. Daarom kunnen we u een offerte op maat maken voor transport. Bijna alle auto's vervoeren we via New Jersey, waarvoor dus de bovenstaande tarieven gelden. Naar alle waarschijnlijkheid vind u geen goedkoper transport dan de onze, waarme onze commissie van 250 euro snel terugverdient is.

In dit geval hebben we de aanpassingen aan de auto zelf gedaan. Tegenwoordig besteden we dat uit aan een lokale garage. Hierdoor zijn we geen kurzzeitkennzeichens meer nodig, waardoor dit niet eens duurder uitpakt.

Voor de aanpassingen, de TUV keuring en het aanvragen van de Duitse kentekenpapieren rekenen we 250 euro commissie. Op deze manier bent u er van verzekerd dat u slechts de werkelijke prijs betaald, plus een vaste commissie. We laten u daarom ook de rekeningen die wij hebben ontvangen zien. U betaald dus niet meer voor onze service dan de overeengekomen commissie.

Op het moment dat het Duitse kenteken is gemaakt, kan de auto naar de RDW. Dit kunnen wij doen, voor 189 euro, of u kunt zelf naar de RDW gaan. We maken u dan voor 49 euro een BPM berekening welke door de douane geaccepteerd wordt.

Het is ons doel, om het importeren van een auto op een eerlijke manier te laten plaatsvinden, met volledige openheid van zaken. Door deze manier van werken kunnen wij geen woekerwinsten berekenen, in tegenstelling tot onze collega importeurs!