Vandaag, Prinsjesdag 2014, zijn de plannen voor 2015 bekendgemaakt. Voor de autogerelateerde zaken bevat de Miljoenennota een Autobrief, waarin de veranderingen op automotive gebied worden beschreven. Dit jaar komt de Autobrief echter later. Daarom kan er nog niks gezegd worden over belangerijke thema's als de BPM tarieven en bijtelling. Er is wel alvast bekend gemaakt dat het gebruik van een taxatie rapport bij autoimport aan banden wordt gelegd. Vanaf 1 januari 2015 mag, als de plannen bekrachtigd worden, er uitsluitend gebruik gemaakt worden van een taxatierapport voor schadeauto's en auto's waarvoor geen koerslijst met een handelswaarde beschikbaar is.

Momenteel is bij import van een auto de mogelijkheid om te kiezen tussen een forfaitaire tabel (afschrijving op basis van een vaste tabel), een koerslijst (tegen handelswaarde) of een taxatierapport. Doordat bij een taxatierapport ieder krasje of beschadiging in welke vorm dan ook invloed op de waarde van de auto en dus de BPM. Doordat er veel creatief gebruik gemaakt is van taxatierapporten, heeft de overheid de controle moeten opvoeren. Aan de opgelopen achterstanden hebben we al kunnen merken dat de overheid hierbij altijd achter de feiten aan liep.

Volgens de nieuwe plannen, mag vanaf 1 januari 2015 alleen nog maar van een taxatierapport gebruik gemaakt worden, al de in te voeren auto een schadeauto betreft of er geen koerslijst voor de bewuste auto beschikbaar is. Hierdoor zullen er minder aangiftes op basis van een taxatierapport worden gedaan, waardoor de controle beter uit te voeren is.